Nieuws

Jeugdtoernooi buitenland

Flashing Heiloo heeft een aparte commissie die zich bezig houdt met organisatie van een internationaal jeugdtoernooi voor de jeugd. Na enkele eendaagse toernooien in België is Flashing Heiloo in 2006 voor het eerst voor een langere periode op pad geweest. Met de toenmalige U14 bezochten wij Schwyz in Zwitserland.

Het toernooi in Zwitserland was een groot succes. Niet alleen voor de spelers, maar zeker ook voor de meereizende ouders. Al snel werd het toernooi daarom uitgebreid naar meerdere teams en in 2007 bezocht een grote Flashing delegatie Denemarken. Sinds dat jaar zoekt Flashing Heiloo ook naar een onderkomen waar spelers en ouders gezamenlijk kunnen verblijven. Het internationaal toernooi is daarmee de uitgelezen kans om niet alleen tegen goede buitenlandse teams te spelen, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Het internationaal toernooi zorgt er voor dat onze jeugdspelers elkaar goed kennen en dat zij zich onderdeel voelen van de vereniging Flashing Heiloo! Belangrijk, want sporten is natuurlijk meer dan alleen maar trainen en een wedstrijdje spelen. Het is ook een sociaal gebeuren.

Vanaf 2008 is de deelnemende groep meestal meer dan 70 spelers/ouders en doen de leeftijdsgroepen U12 t/m U22 mee. In 2012 speelden voor het eerst ook senioren mee. Wij bezochten ondertussen:

2006: Schwyz – Zwitersland
2007: Aarhus – Denemarken
2008: Huy – België
2009: Parijs – Frankrijk
2010: Huy – België
2011: Goteborg – Zweden
2012: Berlijn – Duitsland

Zoals gezegd is basketball niet de enige doelstelling bij onze buitenlandse reizen. Vanaf 2008 organiseren wij ook andere activiteiten die veelal helpen om het land of de stad waar wij verblijven beter te leren kennen. Dit deden wij al:

– Survival (België)
– Bezoek space center europe (België)
– Vossejacht langs alle belangrijke plekken in Parijs
– Bezoek Disneyland Parijs
– Rondvaart en winkelen Goteborg
– Bezoek pretpark Goteborg
– Fotospeurtocht Berlijn

Kortom, onze toernooien zijn een groot avontuur. Ga volgende keer mee!

× Internet Explorer is missing updates required to view this site properly. Click here to update. OR even better, try out other great browsers, Chrome and Firefox are top of the best.