Zaterdag speelde de meisjes U16 tegen het Veghelse Attacus. Na de goede wedstrijd van vorige week in Groningen was de scherpte er deze week op de training wat af. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk. De boodschap was dan ook vooral op de knop om te zetten en scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. En ook al hadden de Flashing meiden dat wel gewild, het ontbrak in de eerste helft aan echte strijdlust. Een dramatische slechte helft was het gevolg. Met slechts 22 punten gingen we de rust in en dat betekende een achterstand van 6 punten (22 – 28).

In deze wedstrijd was er veel overeenkomst met de eerdere wedstrijd tegen Landslake Lions. Ook Attacus speelde een bijna zone en verdedigde vooral inside. Er was veel ruimte voor open schoten, maar die vielen niet. Eerder was dat ook zo in Landsmeer. Dat was overigens in beide wedstrijden mede het gevolg van het lage tempo dat we zelf speelden. Daarmee kom je niet in een scoringsflow.

In Landsmeer herstelden de meiden zich met een goede tweede helft. En ook nu tapte Flashing na de rust uit een geheel ander vaatje. We schakelden over op meer druk over het hele veld. Het tempo ging omhoog en het spelbeeld sloeg om. De effecten waren enorm. Hadden we voor rust 13 keer balwinst, na rust 22 keer. Voor rust 8 vrije worpen, daarna 21. Voor rust 36 gemiste ballen, daarna 24, ondanks een hoger aantal schoten. Alle inzet leidde natuurlijk ook tot meer fouten (voor rust 5, erna 14), maar de Flashing meiden trokken de wedstrijd wel overduidelijk naar zich toe.

In de tweede helft scoorden wij 54 punten (!) en we wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 76 – 64. De grote uitdaging is nu om er voor te zorgen dat we niet nog een keer in de rust moeten bijsturen. Maar hoe het ook zij, we hebben nu in de eerste helft van de competitie in ieder geval 10 wedstrijdpunten binnen. Daarmee zijn we zeker niet ontevreden.