Met Pasen speelde het U16 team van Flashing Heiloo een groot internationaal toernooi in Berlijn. Op vrijdagavond werd de eerste wedstrijd tegen een Pools team (GTS Rotmank) uit Gdansk met 42-44 verloren. Een goede wedstrijd, waarin we op het einde de overwinning onnodig weggaven. Op zaterdag nog drie poule wedstrijden en de meiden etaleerden niet alleen een hoog tempo, maar ook goed teamspel, mooie schotpercentages en een fantastische inzet. De wedstrijden werden ruim gewonnen. 60-15 tegen NBO uit Oberhausen, 46-11 tegen Almonte en 44-11 tegen Honka Green uit Finland. En dat in 4×6 minuten doorlopende tijd. Daardoor werd alsnog de halve finale gehaald.

In de halve finale van zondag was Mongolië de tegenstander. Vorig jaar troffen we in Mongolië U13 een zwakke tegenstander met allemaal kleine meisjes, maar deze selectie was andere koek. Grote, sterke meiden die vooral fysiek streden. Technisch en tactisch voerde Flashing het overwicht en omdat we ook de fysieke strijd niet meer uit de weg gaan resulteerde dat na een voorzichtige start in een duidelijke 27-7 overwinning.

Op maandag volgde de finale tegen T71 Diddelen uit Luxemburg. De nummer drie daar uit de nationale competitie. Het werd niet een al te beste wedstrijd. Vier dagen Duitsland hadden hun tol geëist en Flashing speelde weinig dynamisch. Door te weinig beweging, te grote pass afstanden en te veel dribbel oplossingen kwamen we niet echt los. Op karakter toonden de Flashing meiden echter toch hun overmacht en ze behielden de hele wedstrijd een voorsprong. Met 31 – 23 werd zeer verdiend de titel binnen gehaald. De derde internationale beker in drie jaar voor onze meiden!collage-toernooi