Zondag stond voor de meisjes U16 de uitwedstrijd tegen Donar op het programma. Op de ranglijst staan de ploegen nagenoeg gelijk en dus een wedstrijd die van belang zou zijn voor een plaatsje op de ranglijst. We reisden met een goed gevoel af, want donderdag en vrijdag was er vlijmscherp getraind.

In de wedstrijd begonnen beide teams goed. De Flashing meiden werkten niet alleen hard, maar speelden slim, vol passie en met veel variatie. Donar, dat een fysiek sterkere ploeg heeft, stelde daar goede schoten tegenover. Het speelde sterker dan vooraf door ons verwacht. Het eerste kwart was echter voor de Flashing meiden (19-16).

In het tweede kwart nam Flashing in het veld afstand. Met breaks, afstand schoten en acties naar het bord werd er goed gescoord. Bovendien pakten wij veel steals en zou er een flink gat zijn ontstaan, als we niet veel domme fouten zouden hebben gemaakt. Donar kon daardoor  7 punten scoren vanaf de vrije worplijn en bleef enigszins bij (20-13 tweede kwart).

Overheersend was echter toch het goede teamspel en het was dus vooral zaak om in de tweede helft scherp te blijven en voort te zetten wat we al goed deden.

Het derde kwart was opnieuw goed, maar echt afstand nemen lukte niet. Met een 18-17 kwart resultaat groeide onze voorsprong miniem naar 11 punten. Dat kwam vooral doordat Donar met een hoog schotpercentage van afstand voor punten kon blijven zorgen. We zullen vooral door verdedigende rotaties meer druk moeten kunnen zetten op vrij komende spelers.

Bij Flashing gingen in het vierde kwart Jip en Sem met vijf fouten naar de kant. Maar tot de negende minuut was het toch weer Flashing dat het spel controleerde en het gat behield (77-65). Misschien iets te weinig voor het verschil dat in het veld zichtbaar was, maar genoeg om de wedstrijd uit te spelen toch? Opdracht was dan ook om lange aanvallen te spelen, het veld groot te houden en de bal het werk te laten doen. En laat dan nou het enige zijn dat niet lukte. Donar pakte in één minuut vier steals, scoorde en kreeg weer wat hoop. De Flashing meiden schrokken, maar herpakten zich en uiteindelijk kon met een 79 – 72 overwinning de terugreis naar Heiloo worden ingezet. Iets wat wij onderweg natuurlijk nog even vierden.