De kop van het nieuwe seizoen 2017-18 is eraf voor het eerste herenteam van Flashing Heiloo. In Amsterdam bleek tegenstander Harlemlakers net wat sterker: 63-55. Hoewel de Nederlandse Basketball Bond had bedacht dat vanaf de start van de nieuwe competitie de wedstrijdadministratie volledig digitaal zou moeten plaatsvinden, is de aanvliegroute nogal ongelukkig. In enkele weken tijd moesten de verenigingen deze omslag van ‘papier naar digitaal’ maken. Al snel Paul werd echter duidelijk dat dit niet zou gaan lukken. Met als resultaat dat digitaal en papier vooralsnog door elkaar worden gebruikt. En daarmee eigenlijk voor nog meer onduidelijkheid zorgt. Het digitaal administreren van de wedstrijd is natuurlijk harstikke goed en logisch, maar de invoering ervan is door de bondsbestuurders behoorlijk onderschat. Maar goed, deze wedstrijd werd dus gewoon nog op het papieren sheet vastgelegd.

Coach Paul Aris beschikt dit seizoen over een nieuwe selectie. De vaste kern (7 spelers) voor een deel bestaande uit spelers van vorig jaar: Max en Tim Knegt, Sander van Halm, Max van Rixel, Joost Kabel en Erik Wernsen. Andrew Leek en Job Velsenboer zijn de selectie komen versterken, beiden overigens twee jaar geleden nog spelend bij U22 van Flashing. Met de talentvolle Lennert Bun, Tim Dorrestijn en Soufian Hadduch is doorstroming vanuit de jeugd geborgd. Met Arjan Boekel en Evert Littooij kan coach Aris daarnaast beschikken over extra routine.

Afgelopen zaterdag reisden slechts zes spelers af. Erik Wernsen en Tim Knegt waren er niet bij en de bankspelers waren niet beschikbaar. In het eerste kwart liep het allemaal nog erg stroef bij Flashing. Met name aanvallend liep het allemaal nog niet echt. Harlemlakers liep makkelijk uit naar een 20-9 voorsprong. Het tweede kwart ging het toch wat beter draaien bij het Heiloose team. Verdedigend scherper, aanvallend met meer overtuiging. Max Knegt nam zijn team op sleeptouw en het gat werd snel kleiner (22-19 in de 8ste minuut). Een time-out van Harlemlakers had succes: de 8-0 run van Flashing werd ruw onderbroken en de Amsterdammers liepen toch weer uit. Ruststand: 31-21. Het derde kwart was een kopie van het eerste. Heiloo speelde rommelig en leed daardoor teveel balverlies. Het derde kwart werd dan ook met 18-10 verloren zodat het laatste kwart werd ingegaan bij 49-31. Toch richtte Flashing zich toch nog een keer op. Max van Rixel kreeg het op zijn heupen en scoorde drie keer op rij. Toen ook Job Velsenboer en Joost Kabel zich aan het front vertoonden leek een verrassing in de maak. Het gat werd allengs kleiner: twee minuten voor tijd nog maar vier punten (56-52). Ook nu vluchtte Harlemlakers weer in een time-out en ook nu weer had dat effect. Heiloo kwam nog maar 1x tot score, terwijl de Amsterdammers opeens het netje wél weer vonden. Eindstand: 63-55. De scores: Max Knegt 12-1 (13), Job Velsenboer 4-8 (12), Max van Rixel 2-10 (12), Joost Kabel 1-8 (9), Andrew Leek 2-4 (6) en Sander van Halm 0-2 (2). Komende zaterdag spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het is gelijk de streekderby. Om 19.45u wordt Lake City Players uit Uitgeest ontvangen in sporthal Het Vennewater te Heiloo.