Na het volgen van twee workshops en het fluiten van een wedstrijd op twee oefentoernooien – beide werden op twee eerdere zondagen door Flashing Heiloo zelf georganiseerd – kregen 16 jonge leden afgelopen zondagmiddag in het Vennewater de kans om het (door de NBB pas ingevoerde) “Basketbal Scheidsrechter 2”-diploma te behalen. En met groot succes; iedereen heeft het gehaald!

Cursusleiders Ronald Rieuwers (NBB) en Huub Hartman (Flashing) deelden trots het BS2-diploma aan de volgende leden uit: Ilse Poppe, Latisha di Mattia, Ying Wagenaar, Fidele Makungu (allen MU16), Imme Strabbing, Kylian ‘t Hart (beiden JU14), Maarten Odekerken, Thomas Pepping, Emar Hasanovic, Marnix Posch, Bart Opdam, Lars Kestein, Bas de Kort, Aaron Wesselius (allen JU16), Stein Kosters en Nygel Schoonhoff (beiden JU18). Namens de vereniging van harte gefeliciteerd!

Flashing Heiloo hoopt met deze groep een traditie voort te kunnen zetten. De afgelopen jaren is namelijk met succes energie gestoken in het begeleiden van jonge scheidsrechters. Een aantal talenten, die nu op regionaal en landelijk niveau wedstrijden fluiten (en zo het spelen van Flashing-teams op niveau mogelijk maken), waren bereid gevonden om de cursisten tijdens de toernooien en het examen te assisteren. Dus ook een bedankje aan Eva, Stephan, Jack, Stan, Rakhal en Jurjen is op zijn plaats!

Ook geïnteresseerd in het volgen van deze cursus? Waarin je niet alleen maar veel leert over hoe (samen) een wedstrijd te leiden. Maar ook een fanatiek potje basketbal kan spelen (als de anderen oefenen met fluiten). Informeer dan alvast bij het bestuur hoe jij aan een volgende cursus kan meedoen!

Zie via deze link de cursubeschrijving van de NBB.